Veel gestelde vragen over de kosten van een website

Wat zijn nou de kosten van een site? Als klant wil je gewoon weten waar je aan toe bent. Om je zo veel mogelijk op weg te helpen, vind je hieronder een lijst met meest gestelde vragen over het kostenaspect. Zit je antwoord er niet bij? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend een mailtje te sturen of contact met ons op te nemen.

Hanteren jullie vaste prijzen?

Ja, zeker bij het ontwikkelen van klein-zakelijke websites hanteren wij vaste prijzen en tarieven. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent. Als je het invulformulier bij je offerte-aanvraag zo volledig mogelijk invult, krijg je van ons een inzichtelijke offerte, waar geen 'verborgen' kosten inzitten. Mocht er – om wat voor reden dan ook – toch extra kosten buiten de offerte worden gemaakt, dan stellen we je daarvan altijd vooraf op de hoogte, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.


Hoe betaal ik? Zijn prijzen inclusief BTW?

Alle betalingen gaan via een factuur. Bij opdrachtverlening sturen wij je een factuur van 30% van de totale offerte voor het maken van je site. Na de presentatie van het definitief door jou goedgekeurde concept, ontvang je een tweede factuur van weer 30%. Twee weken na de officiële oplevering van je site, sturen wij je de laatste factuur voor de overige 40%. Alle bedragen zijn exclusief BTW.


Zijn er – naast de prijs voor het maken van een website – ook maandelijkse kosten?

Om verbinding met het internet te hebben dient elke site op een server te staan, daar ontkom je niet aan. Dat betekent dat je een gedeelte van een server moet huren die altijd verbinding heeft met het internet. Daarvoor moet je als het ware een stukje op een server huren, dit noemen we webhosting. Je kunt de hosting via ons regelen of zelf een hostingbedrijf inschakelen. Bedenk dan wel dat wij je niet kunnen helpen als je hosting niet naar behoren functioneert.


Ben ik verplicht bij jullie een hostingpakket af te sluiten?

Nee, je bent volledig vrij om zelf te bepalen waar je je hosting wilt afsluiten. Het is wel zo dat als je besluit om je hosting ergenas anders onder te brengen, wij niet garant kunnen staan als er met het andere hostingbedrijf iets verkeerd gaat. Daatom is het is natuurlijk wel zo makkelijk om de hosting via ons te doen. Daardoor ben je gegarandeerd altijd online. Bovendien zijn onze hostingpakketten niet duur: voor webhosting rekenen wij € 10,00 per maand per site. Hiervoor krijg je minimaal 20 GB schijfruimte, verzorgen wij de nodige beveiligingsupdates en maken we regelmatig back-ups van je website. Natuurlijk ben je niet verplicht om de website bij ons onder te brengen, maar dan ben je zelf verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van je website.


Hoe zit dat met de domeinnaam? Is die van mij?

Je domein is en blijft altijd van jou, ook als wij de domeinnaam voor je registreren. Heb je al een domeinnaam? In dat geval kun je bij je huidige provider of registrar een vershuistoken opvragen waarmee we je domeinnaam eenvoudig naar ons eigen hosting kunnen onderbrengen. Belangrijk: pas als we deze code van je hebben ontvangen, kunnen wij je website technisch online zetten!


Ik wil zo min mogelijk kopzorgen. Kan ik bij jullie een onderhoudscontract afsluiten?

Ja, natuurlijk kan dat. We bieden – afhankelijk van de omvang van je site – een zeer volledig onderhoudscontract aan vanaf € 12,50 per maand. Onder dit contract kun je te allen tijde bij ons terecht met je vragen over de website, de hosting, de werking van bepaalde elementen. Hieronder vallen ook kleine aanpassingen en verbeteringen die binnen het voor jou ontworpen thema vallen.