Second Post

Regelmatig besteden we bij Froot aandacht aan luchtige, maar ook serieuzere onderwerpen zoals angststoornissen en depressies. Te veel mensen lijden hieraan, maar er wordt maar weinig serieus over gesproken. En dat moet anders, vind ik.

manhattan

manhattan

Mijn naam is Jeremy. Ik ben 22 jaar oud en student in Amsterdam en één van de redacteuren van Froot. Ik heb diabetes type 1 en in september 2016 maakte ik een nare situatie mee waarin ik doodsangsten uitstond. Dit kwam doordat mijn bloedsuikerspiegel op dat moment veel te laag was, waardoor ik het vertrouwen in mijn eigen lichaam kwijtraakte. Mijn psyche was vanaf toen helemaal van slag, in die zin dat ik een angststoornis heb overgehouden aan die ene heftige gebeurtenis in september.

Op totaal onverwachte momenten slaat de angst toe. Negen van de tien keer ziet niemand het van de buitenkant, maar van binnen gaan alle alarmbellen af: ik heb het gevoel te zweven, alles wordt onwerkelijk, ik denk elk moment om te kunnen vallen, mijn handen zijn harder dan ooit bezig met het produceren van zweet en mijn hart slaat ervan over. En elke keer weer denk ik dat dit het was.